Van Wijk: "Voorzitter zorgt voor extra druk"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Van Wijk: "Voorzitter zorgt voor extra druk"
Foto: © SC

Bergen heeft op het veld van Lommel een demonstratie gegeven. De Limburgers kregen maar liefst vijf doelpunten om de oren. De Draken zijn nu topfavoriet voor winst in de eindronde.

“Na zondag stond er wat druk op de ketel”, beseft Bergen-trainer Dennis Van Wijk. “We hadden die wedstrijd tegen Waasland-Beveren altijd moeten winnen met vier doelpunten verschil, maar we bleven steken op een gelijkspel.”

De Nederlander zag in Lommel een aantal kantelmomenten. “Lommel had zomaar 2-1 kunnen voorkomen”, weet Van Wijk. De Limburgers kregen echter geen strafschop voor een duidelijke duwfout op Alessandro Cerigioni. “Daar hebben we geluk want dat had Lommel een boost kunnen geven.”

Daarna maakte Bergen zelf snel de 1-2. “Vanaf dan hebben we de wedstrijd in handen genomen. We hebben onze tactiek wat bijgeschaafd omdat hun middenveld met Guy Dufour te veel tijd en ruimte kreeg.”

Nu wachten er twee wedstrijden tegen Eupen. “Na die nul op zes spelen zij hun laatste troeven uit. Verliezen ze zondag opnieuw, dan is het voor hen gedaan. Maar de druk bij ons is hee groot. Andere ploegen willen of kunnen niet promoveren en bij ons maakt de voorzitter duidelijk dat we moeten stijgen. Dat zorgt voor extra druk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties