Manchester United kampioen na omstreden penalty
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 86 reacties
Manchester United kampioen na omstreden penalty
Foto: © SC

Manchester United is voor de negentiende keer kampioen van Engeland geworden en doet daarmee beter dan Liverpool. Een zwak United kwam op achterstand, maar mocht na een zeer twijfelachtige penalty toch het landskampioenschap vieren, want het kan niet meer bijgehaald worden door Chelsea.

De Mancunians waren allesbehalve sterk tegen Blackburn Rovers. Eerst werd er een doelpunt van Blackburn onterecht afgekeurd voor duwen. Het was echter uitstel van executie want drie minuten later duwde Emerton een voorzet binnen. Doelman Kuszczak, de vervanger van de geblesseerde Edwin Van der Sar, leek niet vrijuit te gaan.

United speelde met vuur en kon weinig spectaculair op de mat leggen. Twintig minuten voor tijd kwam het dan wel gelijk, maar over de strafschopfout van doelman Paul Robinson zal nog heel wat inkt vloeien. Javier Hernandez was eerder op de bal, maar tikte het leer buiten en werd pas daarna neergehaald door Robinson. De scheidsrechter besliste na overleg met zijn grensrechter om een penalty te geven. Rooney schoot beheerst binnen. United komt nu op negentien landstitels terecht; twaalf daarvan staan achter de naam van Ferguson.

Overige uitslagen:

Sunderland -  Wolverhampton Wanderers 1-3

West Bromwich Albion -  Everton 1-0

Blackpool -  Bolton Wanderers 4-3

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties