Engeland krijgt extra plaats in Europa League

Yves Dekoning
| 11 reacties
Engeland krijgt extra plaats in Europa League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Uefa heeft bekend gemaakt welke landen een extra deelnemer aan de Europa League zullen krijgen op basis van de Fair Play Rankings. Engeland, Noorwegen en Zweden zijn de winnaars.

Noorwegen topt de Uefa Fair Play Ranking 2010/2011. De Noren doen net beter dan Engeland en Zweden. Ze krijgen elk een extra team in de Europa League. Denemarken, IJsland en Duitsland vallen net buiten de prijzen. België sluit het seizoen af op de zestiende plaats. De slechtste leerling van de klas is Griekenland.

De plaatsen gaan naar de ploeg die in de nationale competitie de beste Fair Play rating heeft. In Engeland is dat momenteel Tottenham, maar de Spurs kunnen zich nog kwalificeren via de reguliere competitie. In dat geval zou het gaan tussen Fulham (Moussa Dembélé) en Blackpool. In Noorwegen ligt de eindstand al vast, daar was Rosenborg de ploeg met het beste gedrag, maar zij plaatsten zich als kampioen al voor Europees voetbal. Het extra ticket gaat naar Aalesund, vierde in de eindstand. In Zweden was Häcken de fairste ploeg. De ploeg sloot de competitie af als achtste, maar mag dankzij de Fair Play Ranking naar Europa.

Niet alleen de rode en gele kaarten tellen mee bij het opmaken van de rangschikking. Ook het gedrag tegenover de tegenstanders en de scheidsrechter en het gedrag van de officials telt mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties