Wie wordt er vanavond landskampioen?

Bart De Wilde
| 120 reacties
Wie wordt er vanavond landskampioen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdagavond wordt er beslist wie kampioen speelt. Genk ontvangt Standard in een uitverkochte Cristal Arena.

KRC Genk kan vanavond zijn derde landstitel pakken in de eigen uitverkochte Cristal Arena. De ploeg heeft genoeg aan een gelijkspel. Coach Frank Vercauteren zei al op de persconferentie voorafgaand aan het duel dat hij rekent op de steun van de supporters: "Wij gaan de massale steun van onze supporters van de eerste tot de laatste seconde broodnodig hebben. Dan zal thuis spelen pas een echt voordeel worden. Wij hopen dat we de supporters, die ons al een heel seizoen steunen, een beloning kunnen geven."

Eric Matoukou speelt tegen Standard zijn 188ste officiële wedstrijd voor KRC Genk. De verdediger ontroont daarmee Jan Moons, die 187 officiële wedstrijden speelde voor KRC Genk.

Buiten Barda is iedereen beschikbaar. Er zijn geen geschorsten. Jelle Vossen heeft last van een kneuzing en David Hubert sukkelt wat met de hamstrings maar normaal gezien zijn zij beschikbaar.

Standard
Standard kan na een uiterst wisselvallig seizoen nog de dubbel pakken. De Luikse ploeg kon zich op het nippertje plaatsen voor play-off I. Maar in play-off I vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats en presteerden de Rouches beresterk. Met een 25 op 27 steeg de ploeg van Dominique D'Onofrio van een zesde plaats naar een tweede plaats.

Sébastien Pocognoli zit in de kern voor de wedstrijd tegen Genk. Nochtans leek het seizoen van de linksachter gedaan toen hij zich blesseerde in een duel met Romelu Lukaku. Als hij niet kan starten, komt Laurent Ciman vermoedelijk in de ploeg. Mehdi Carcela trainde maandag individueel om de overbelasting aan de adductoren niet te verergeren
 

De wedstrijd krijgt ook heel wat aandacht van Europese clubs. Heel wat clubs sturen een scout:
- Nederland: Ajax en Twente.
- Frankrijk: Lille en Rennes.
- Engeland: Sunderland, Fulham, Everton en West Bromwich. 
- Duitsland: Stuttgart, Hamburg, Hannover, Schalke 04 en Mainz. 
- Portugal: Benfica

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties