Vercauteren: "We moeten verder met deze jonge groep"

Vercauteren: "We moeten verder met deze jonge groep"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Franky Vercauteren liet zich even uit zijn rol vallen toen de titel behaald werd, maar de dag erna was de coach van Genk weer zijn nuchtere zelf. "Voetjes op de grond", predikte Vercauteren op Radio 1.

"Het feest was groot, maar ik blijf met de voetjes op de grond", zei hij. "De kranten suggereren misschien dat deze titel mijn wraak is, maar zo voel ik dat niet. Anderlecht en de nationale ploeg zijn afgesloten hoofdstukken. Ik beleefde er ook mooie dagen en ben daar beter geworden."

Vooral doordat Genk het met een heel jonge groep deed, deed de buitenwereld jubelen. "Daar moeten we mee verder. Je moet pas kijken naar anderen als je in eigen huis geen oplossing hebt. Maar dat is niet altijd evident, als je rekening houdt met de middelen en omdat we toch in een kleine vijver vissen."

Directeur Dirk Degraen wil zijn ploeg alvast bij elkaar houden. "We beseffen dat er ploegen zullen komen aankloppen. Vanaf morgen gaan we praten en werken we aan de toekomst. We willen de groep samenhouden. Dat wordt onze uitdaging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties