Interview Exclusief: Losada: "Altijd gedroomd van terugkeer naar Kiel"

Steurbaut Kersten
| 71 reacties
Exclusief: Losada: "Altijd gedroomd van terugkeer naar Kiel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kogel is door de kerk. Hernan Losada keert terug naar Beerschot. De Argentijn tekende op het Kiel een contract voor vier seizoenen. “Dit heb ik altijd gewild."

“Ik heb er altijd van gedroomd om terug te keren naar het Kiel”, zegt  Losada aan Voetbalkrant.com. “Dit heb ik altijd gewild. Beerschot is altijd heel speciaal geweest. Ik ben heel blij dat het nu dankzij Vanoppen ook realiteit is geworden.”

Geld is niet alles
Losada stond in de belangstelling van meerdere clubs “Door voor Beerschot te kiezen, heb ik geld laten vallen. Maar geld is voor mij niet het belangrijkste in het leven. Ik wil vooral gelukkig zijn en ik weet dat Beerschot zal voldoen aan deze voorwaarden.”

Het wordt voor Losada een blij weerzien met de fans. “Hun steun heeft een belangrijk rol gespeeld in mijn terugkeer naar Beerschot.. Zelfs na mijn vertrek bleven ze achter mij staan en had ik nog veel contact. Zij waren van fundamenteel belang voor mijn terugkeer.”

Geen schrik
Beerschot heeft een paar mindere seizoenen achter de rug, weet ook Losada. “Maar dat schrikt mij niet af. Ik heb een paar goede gesprekken met het bestuur achter de rug en er straalt veel motivatie, professionaliteit en ambitie van uit. Vanoppen heeft een duidelijk doel voor ogen.”

“Het is nog te vroeg om over de ambities te praten. Ik wil zo hoog mogelijk eindigen met de club. Er wordt gewerkt aan een nieuw Beerschot en ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van dat nieuwe project en wil zo snel mogelijk elke match voor een vol Kiels stadion spelen. Persoonlijk wil ik vooral een nuttige speler voor de ploeg zijn.”

Anderlecht
In 2008 ruilde Losada Beerschot voor een lucratieve transfer naar Anderlecht. “Een vergissing als je naar de resultaten kijkt”, bekent de 28-jarige Argentijn, die uitgeleend werd aan Heerenveen en Charleroi. “Maar er zijn elk jaar meer dan twintig spelers die zich in dezelfde situatie bevinden en zich afvragen wat er is fout gegaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties