Afellay: “Dit is hoe voetbal gespeeld moet worden”

Michiel Derwael
| 18 reacties
Afellay: “Dit is hoe voetbal gespeeld moet worden”
Foto: © SC

Ibrahim Afellay ruilde in de winterstop PSV Eindhoven voor Barcelona. Met de Catalaanse club veroverde hij de titel en de Champions League. “Ik ben heel tevreden met mijn keuze voor Barcelona.”

“Ik geniet het meeste van hoe de jongens zijn, de speelstijl en de sfeer in de groep.  Dit is hoe voetbal gespeeld moet worden. Als je kijkt hoe we vanavond voetbalden, zelfs op de laatste dag van het seizoen, wauw! Tijdens de finale heeft iedereen op het puntje van zijn stoel gezeten. Enkel Barcelona kan op dit niveau spelen”, verklaart Afellay.

Koeman beweerde destijds dat Afellay een andere voetballer en mens was geworden in Barcelona en dat beaamde de middenvelder. “Ik ben op alle vlakken enorm vooruitgegaan. Hier is een betere balbehandeling en opbouw. Daarnaast ben ik explosiever geworden en leerde sneller spelen.”

Nederlands elftal
De middenvelder zegt mogelijk af voor de oefenstage met Nederland. “Het is een hele eer om voor het Nederlands elftal te spelen, maar er zijn ook de festiviteiten van de titel en Champions league. Als je logisch en belangeloos nadenkt dan zit die kans erin. Ik heb geen winterstop gehad. Dus het is logisch dat ik de festiviteiten en drukte van Barcelona verkies boven  het Nederlands elftal”, aldus Afellay.

“Fysiek en mentaal was het een zeer zwaar seizoen, want je hebt hier weinig vrije dagen. En het Nederlands elftal komt wel heel snel na deze overwinning van de CL.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties