Leekens: "De kleine Belgen zijn ambitieus"

Fabian Morren
| 52 reacties
Leekens: "De kleine Belgen zijn ambitieus"
Foto: © SC

Morgen spelen de Rode Duivels tegen Turkije. Het wordt één van de belangrijkste interlands van het afgelopen decenium.

"Het is en blijft maar een spelletje, maar wel één dat we graag willen winnen", zo vertelde Leekens. "De kleine Belgen zijn ambitieus. Turkije is een toptegenstander, maar wij willen de drie punten thuis houden."

"Op het middenveld zullen we sterk voor de dag moeten komen", stelde Leekens. "We zullen een grootse Steven Defour nodig hebben, die Fenerbahçe-draaischijf Emre Belözoglu niet mag laten voetballen. Ook de rol van Axel Witsel, die met zijn balvastheid en infiltraties de Turken hopelijk pijn kan doen, wordt belangrijk."

Leekens verwacht te kunnen rekenen op een sterke twaalfde man. Iedereen staat achter ons, iedereen is Rode Duivel", aldus de bondscoach. "In het volgepakt Koning Boudewijnstadion gaan we er alles aan doen om te winnen."

De Belgen kunnen geen beroep doen op Romelu Lukaku, die geblesseerd uitviel. "Na het uitvallen van Romelu Lukaku, missen we uiteraard wel wat kracht, want eerder moesten ook Marouane Fellaini en Moussa Dembele geblesseerd afzeggen", zo zei Leekens.

"Maar het is nu zo. We gaan uit van de spelers die wel fit zijn. Deze voorbereiding verliep tot nu toe bijna angstwekkend perfect en als bondscoach moet je altijd rekening houden met blessureleed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties