Mathijssen: "We komen een maand tekort"

Mathijssen: "We komen een maand tekort"
Foto: © SC

Beerschot heeft de eerste training achter de rug. De club onderging een metamorfose en is nog nauwelijks te vergelijken met het Germinal Beerschot van enkele maanden geleden.

"Ik ben blij met die fundamentele veranderingen, maar het kost natuurlijk wel tijd", zegt coach Jacky Mathijssen in HLN. "Eigenlijk komen we een maand tekort."

Beerschot deed ingrijpende veranderingen, zowel op als naast het veld. Zo wordt er nog druk gewerkt aan de infrastructuur. "Dat brengt wat praktische ongemakken met zich mee, maar die neem ik er graag bij", stelt Mathijssen. "Het was beter dat we een aantal zaken fundamenteel veranderden dan dat we links en rechts wat stoelen verschoven."

"Op dit moment hebben we nog geen kern die kan voldoen aan het verwachtingspatroon dat hier toch altijd aanwezig is", merkt de Limburgse trainer op. "Zelfs drie extra transfers veranderen daar op zich niet zo veel aan. Je moet altijd beseffen van waar je komt. Vorig jaar was lang en moeilijk en bepaalde zaken kan je niet in een vingerknip veranderen. Eigenlijk komen we op alle vlakken - dus ook op het sportieve - een maand tekort. Je moet rekening houden met een terugval af en toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties