Interview Hofmans: "Dit is een historische dag voor Antwerp"

Dirk Pieters
| 91 reacties
Hofmans: "Dit is een historische dag voor Antwerp"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp kwam donderdagavond tot een princiepsakkoord met de groep van Jos Verhaegen en Gunter Hofmans. Zo zou er een samenwerking komen voor minstens drie jaar. Voetbalkrant.com wist Gunter Hofmans te strikken voor een gesprek.

Mogen we dit een historische dag noemen voor Antwerp?

Daar ben ik heel zeker van. Dit is een enorm belangrijke dag voor de oudste club van het land. Het bestuur, de supporters en wij willen iets heel mooi verwezelijken. Als iedereen zich blijft inzetten heeft Antwerp een hele mooie toekomst.

Dit is voor jou de tweede historische dag op de Bosuil?

“Zo zou je het kunnen stellen (lacht). Natuurlijk waren mijn vijf doelpunten op de Bosuil met Germinal een hoogtepunt, maar dit is toch nog anders. Hier kunnen we iets mooi bouwen op lange termijn.”

De onderhandelingen bleven lang aanslepen, maar nu zitten jullie op dezelfde golflengte?

“Het is logisch dat zo’n onderhandelingen wel even duren. Het is niet evident om je club voor een deel af te staan. Eigenlijk zijn wij een beetje indringers, maar met goede bedoelingen. Nu moeten we deze weg verder zetten.”

Wat is het doel dat jullie voor ogen hebben: Promoveren en van Antwerp een gezonde club maken?

“Natuurlijk is dat het doel dat we voor ogen hebben, maar we mogen niet meteen teveel verwachten. Er moet nog heel wat gebeuren alvorens we dat doel kunnen bereiken. De supporters, het bestuur en wij moeten geduld hebben en rustig bouwen aan een toekomst. We mogen zeker geen te grote stappen nemen.”

Mogen we al spreken van een overname of is dit enkel een investering?

“Momenteel is er nog geen sprake van een overname, maar dat kan altijd wel in de toekomst. We moeten alle opties bekijken. Nu gaan we alles onderzoeken, maar we houden alle opties open. We moeten beginnen met een deftige structuur en dan volgt de toekomst wel vanzelf. “

Wat mag Antwerp op korte termijn verwachten?

“We gaan nog niet spreken over welke spelers er allemaal gaan komen. De volgende dagen gaan we nog heel wat bespreken. Nadien kunnen we pas naar buiten komen met namen van spelers. “

Speelden de supporters van Antwerp een grote rol in het hele verhaal?

"Ik denk dat één van de sterktes van Antwerp vooral de supporters zijn. Overal in België weet men dat de supporters één van de grote kenmerken zijn van de club. Ook nu hebben ze zich laten horen en dat had een heel positief effect op de gesprekken. Nu moeten we samen met hen voor een betere toekomst zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties