Liverpool wil Chinese markt ontginnen

Yves Dekoning
| 4 reacties
Liverpool wil Chinese markt ontginnen
Foto: © SC

Liverpool FC is bezig met een promotietrip in Azië. Ook China staat op het programma. De club beseft het potentieel van de regio en vooral van de Chinezen. Liverpool wil overal de beste talenten wegplukken.

Liverpool zal tijdens de Aziatische trip twee wedstrijden spelen, tegen Guangdong Sunray en Malaysia XI. De club wil zo de enorme Aziatische markt veroveren. Niet alleen de merchandising is belangrijk, maar de club wil ook jonge talenten opsporen. Damien Comolli beseft het geweldige potentieel van een land als China, met 1,2 miljard inwoners.

"We zijn veel van plan in China. We gaan wedstrijden kijken en organiseren ook testen. We zoeken naar jonge talenten. Het is moeilijk in te schatten wat we gaan vinden. China heeft geen voetbalcultuur, maar het is één van de snelst groeiende sporten in het land. In andere sporten hebben ze al toppers en over enkele jaren zal dat in het voetbal ook zo zijn. Ze zijn met heel veel en de maatschappij wordt steeds meer op sport gericht."

Liverpool speurt niet alleen in China naar talenten. De club heeft twee scouts gestuur naar het WK U17 in Mexico en zal ook twee scouts sturen naar het WK U20 in Colombia. Dit seizoen werden vooral Engelsen naar Liverpool gehaald, maar Comolli wil overal in de wereld jonge talenten halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties