KV Mechelen wint op de Bosuil

Maarten Verhoeven
| 103 reacties
KV Mechelen wint op de Bosuil
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen heeft vertrouwen getankt voor de competitiestart. Malinwa haalde het vriendschappelijk met 0-2 van Antwerp in een goed gevulde Bosuil.

De ongeveer 7000 toeschouwers bleven in de eerste helft grotendeels op hun honger zitten. De thuisploeg hield goed stand en probeerde er af en toe uit te komen via Oris en Dosunmu. Aan de overkant was het doelman Defourny die de Great Old in de wedstrijd hield met enkele mooie saves.

In de tweede helft bleef KV Mechelen de gevaarlijkste ploeg en het zag er naar uit dat Defourny de held van de avond zou worden, maar nieuwkomers Cordaro en Henkens maakten in de slotfase toch nog twee doelpunten. Vooral het laatste doelpunt was een pareltje van Henkens. Antwerp kon nog één keer dreigen, maar een vrije trap van Chergui kwam tegen de dwarsligger terecht.

In de tweede helft kreeg KV Mechelen nog wel slecht nieuws te verwerken. Gorius, die deze week nog bijtekende, moest geblesseerd het veld verlaten.

KV Mechelen: Alliet, Chen, Pandza, Van Hoevelen, Laureys (77' Wilmet), Zhairi (66' Diabang), De Witte, Gorius (57' Henkens), Iddi, Cordaro, Vandenbergh (57' Bojovic)

Antwerp: Defourny, Phibel, De Smet, Peersman, Pollemans, Smeets, Lambot, Chergui, Oris, Dosunmu, Put

Doelpunten: 79' Cordaro (0-1), 83' Henkens (0-2)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties