Club Brugge gaat amokmakers zwaar aanpakken

Club Brugge gaat amokmakers zwaar aanpakken
Foto: © SC

De oefenwedstrijd tussen Roda JC en Club Brugge is na 35 minuten moeten stilgelegd worden omdat enkele Brugse heethoofden over de omheining klauterden en hun Nederlandse collega's gingen uitdagen. Club Brugge reageert op zijn website bijzonder geprikkeld op het incident.

"We zullen alles in het werk stellen om de onruststokers te identificeren en te vervolgen", aldus de club. "Club Brugge wenst zich te verontschuldigen bij het bestuur, spelers, medewerkers en supporters van Roda JC voor het ontoelaatbare gedrag van een minderheid van de supporters in het Club-vak."

"De supporters, die zich zonder enige aanleiding misdroegen, zullen op basis van een recente uitspraak inzake vandalisme en hooliganisme individueel verantwoordelijk gesteld worden voor de schade die is aangericht in en rond het stadion. Zij zullen bijgevolg ook instaan voor de integrale vergoeding. Alle gegevens van deze supporters worden overgemaakt aan de bevoegde autoriteiten in Nederland om de relschoppers te kunnen vervolgen."

"Club Brugge zal ten gronde onderzoeken hoe deze situatie is kunnen ontstaan en neemt de nodige maatregelen tegen alle betrokkenen. Club verwacht van al zijn fans dat de normen en waarden van Club Brugge ten allen tijde worden nageleefd en uitgedragen. Dergelijk gedrag hoort daar absoluut niet bij en brengt onze Club, inclusief alle positief ingestelde Club-fans, schade toe", besluit het communiqué.

Foto: S. Claes

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties