Queen's Park Rangers: verdedigend twijfelachtig

Kevin Pieters
| 0 reacties
Queen's Park Rangers: verdedigend twijfelachtig

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we QPR onder de loep.

Korte voorstelling

Queen’s Park Rangers of kortweg QPR is de kampioen van de Championship 2011.  De club is opgericht in 1886 en speelt zijn thuiswedstrijden in het kleine Loftus Road stadion.  In 2002 degradeerde de club nog naar de derde klasse en pas in het seizoen 2004 maakte het opnieuw zijn opgang in de Championship.  QPR werd van dan af een vaste middenmoot in de Engelse tweede klasse.   Na het vertrek van voorzitter Flavio Briatore wist de club zich uiteindelijk na 12 jaar te verzekeren van de promotie door kampioen te spelen in de Championship.  Europese successen zijn terug te vinden in een ver verleden.  In 1976-1977 wist QPR de kwartfinale van de UEFA-Cup te bereiken, maar werd uitgeschakeld door AEK Athene.  Neil Warnock leidde QPR terug naar de Premier League en zal dit jaar moeten zien te bevestigen.

Spelers

Uitblinker vorig seizoen is ongetwijfeld de Marokkaanse international Adel Taarabt (ex-Tottenham).  Taarabt was vorig seizoen goed voor 19 doelpunten en had een belangrijk aandeel in de promotie.  Ook Patrick Joseph ‘Paddy’ Kenny is het vernoemen waard.  De 33-jarige doelman was samen met Taarabt geselecteerd in het Championship Team of the Year en bewees een echte punten pakker te zijn voor QPR.   Wayne Routledge, middenvelder van Newcastle, speelde vorig seizoen op huurbasis voor QPR en was meteen een vaste waarde, met een definitieve overname  van QPR tot gevolg. Fitz Hall is QPR’s kapitein en centrale verdediger.     

Transfers

Dat het QPR-trainer Warnock menens is, kan men afleiden aan de aangetrokken spelers.  Enkele  vrije spelers werden aangetrokken, waaronder  Kieron Dyer (ex-Newcastle en West Ham) en  Jay Bothroyd (ex-Wolves).  Beide spelers zijn vooral aanvallende versterkingen.  Met het overnemen van Routledge lijkt het midden en het aanvallend compartiment redelijk stevig.  Achteraan is het rekenen op de kwaliteiten van de hierboven vermelde doelman Paddy Kenny. 

Verwachtingen

QPR maakt van de drie promovendi mogelijk de meeste kans op overleven in de Premier League.  De kwaliteiten en ervaring van Dyer, Taarabt en Routledge zouden wel eens voor de doorslag kunnen zorgen.  Twijfelachtiger is de verdediging van QPR, die ondanks een sterk prestatie in de Championship, mogelijk een maatje te klein zal zijn voor het aanvallend geweld van de Premier League.  Aan Warnock om het tegendeel te bewijzen.  In de voorbereiding wist QPR nog geen enkel doelpunt te slikken, maar de tegenstanders kwamen dan ook uit lagere reeksen.  Tegenstanders van kaliber staan er voorlopig niet op het oefenprogramma, met uitzondering van  Braga en Cesena.    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties