Wolves: opnieuw een 'vechtend' seizoen

Kevin Pieters
| 3 reacties
Wolves: opnieuw een 'vechtend' seizoen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we Wolverhampton onder de loep.

Korte voorstelling

Wolverhampton, beter bekend als Wolves, is opgericht in 1877 en heeft het Molineux stadion als thuisbasis.  De Wolves kennen een geschiedenis van vele degradaties, maar ook vele promoties; een club met hoogtes en laagtes dus.  De gloriejaren voor de club waren de begin jaren zeventig met als hoogtepunt de verloren finale van de UEFA-cup 1972.  Hun laatste Europees avontuur dateert al van 1980.  In 2006 werd de huidige trainer van Wolves aangetrokken, de sympathieke Mick McCarthy.  Deze bracht de Wolves in 2009 terug op het hoogste niveau, de Premier League en zorgde er meteen voor dat Wolves voor de eerste keer niet onmiddellijk terug degradeerde sinds 1981.  Ook vorig seizoen was het kantje boordje voor de Wolves.  McCarthy eindigde op 1 punt van de degradatieplaats.

Spelers

Steven Fletcher was vorig seizoen goed voor 10 doelpunten in de reguliere competitie en kroonde zich tot topschutter van de ploeg.  Zijn spitsenbroeder Sylvan Ebanks-Blake was goed voor 7 doelpunten.  Met Matt Jarvis heeft Wolves een sterkhouder op het middenveld.  De 25-jarige Engelsman is in maart voor de eerste keer opgeroepen als international voor de kwalificatiewedstrijd tegen Wales en de vriendschappelijke interland tegen Ghana. Ook Christophe Berra kan rekenen op heel wat speelminuten bij Wolves.  De 26-jarige Schotse verdediger heeft ondertussen ook al 13 interlands op zijn palmares staan.  Karl Henry droeg vorig jaar de aanvoerdersband.

Transfers

Jamie O’Hara was op uitleenbasis bij de Wolves en wist McCarthy te overtuigen van zijn kwaliteiten.  Hij werd deze zomer overgenomen van Tottenham voor meer dan 5 miljoen euro.  De duurste aankoop was dan weer op naam van Roger Johnson.  De 28-jarige verdediger komt over van het gedegradeerde Birmingham voor een bedrag van bijna 8 miljoen euro.  Bij de vertrekkers zijn er geen grote namen te bespeuren.  Enkel ex-Chelsea verdediger Mancienne vertrok naar het Duitse Hamburger.

Verwachtingen

Met Fletcher en Ebanks-Blake op de voorste linie, lijkt Wolves het behoud vorig jaar nipt behaald te hebben, maar of dit voldoende is om een dit jaar een gerust seizoen tegemoet te gaan is twijfelachtig.  Verdedigend is  de komst van Johnson zeker een kwaliteitsinjectie en het aantrekken van O’Hara zal het middenveld zeker aan creativiteit doen winnen.  Blijft het aanvallend compartiment over.  Het vertrouwen in trainer McCarthy is in ieder geval groot en de Schot heeft ondertussen al heel wat krediet opgebouwd.  En Wolves zou Wolves niet zijn, moest het dit jaar weer niet moeten knokken voor het behoud.  Ook de voorbereiding ligt in die lijn.  Verlies tegen Walsall (3-2), winst tegen Crewe en Celtic (beiden 1-2) en gelijk tegen Notts (1-1).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties