Sollied grijpt in: Arzo aanvoerder en Boeckx in doel

Fabian Morren
| 7 reacties
Sollied grijpt in: Arzo aanvoerder en Boeckx in doel
Foto: © SC

Trond Sollied zorgt voor enkele veranderingen bij AA Gent. Zo krijgt Frank Boeckx opnieuw zijn kans in doel en wordt César Arzo de nieuwe aanvoerder.

Vorig seizoen kreeg Bojan Jorgacevic knieproblemen. Frank Boeckx verving hem in de play-off I, maar na enkele stevige blunders tegen Standard gaf coach Francky Dury de kans aan Bruzzese. Het einde van Boeckx bij Gent leek nabij. Dat is echter buiten Sollied gerekend.

"Frank speelt", is de Noorse oefenmeester duidelijk in de kranten. "Ik heb de indruk dat hij op dit moment de beste keeper is. Bruzzese zit op de bank. Sergio Padt (deze zomer aangetrokken, red.) heeft nog een conditionele achterstand. We hebben nog één maand om te beslissen wie van de vier weg mag. Eventueel op huurbasis."

Nog een verandering: Bernd Thijs is niet langer aanvoerder. De Spanjaard Arzo neemt de kapiteinsband over. De beslissing wordt echter niet door de hele spelersgroep gedragen. "Het is mijn beslissing", reageert Sollied.

"Niet iedereen moet daar blij mee zijn. Hij is geen normale speler, spreekt veel talen en weet wat hij wil. En dat er veel anderen kapitein willen zijn? Willen is één zaak, kunnen iets anders. Trouwens, je moet de rol van de kapitein ook niet overdrijven, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties