Koster vervangt Stenman door De Jonghe

Nico Wieme
| 307 reacties
Koster vervangt Stenman door De Jonghe
Foto: © SC

Club Brugge hield tegen Qarabag een goede generale repetitie in het vooruitzicht van de competitiematch tegen Westerlo. Blauw-zwart hoopt de positieve lijn door te trekken tegen de troepen van Jan Ceulemans. De Kempenaren daarentegen gingen donderdag met 3-1 de boot in bij YB Bern.

Sinds Westerlo in eerste klasse speelt, zakte het al dertien keer naar Jan Breydel af voor een competitietreffen met Club Brugge. Het resultaat is verbluffend: de Bruggelingen wonnen alle dertien vorige wedstrijden. Vorig seizoen serveerden beide teams de toeschouwers een waar spektakelstuk, maar uiteindelijk trok Club met 4-3 aan het langste eind.

De Jonghe vervangt Stenman

Adrie Koster kan voor de eerste competitiematch geen beroep doen op de geblesseerde Fredrik Stenman. De Zweedse linksachter was tegen Qarabag een van de mindere goden. Jimmy De Jonghe, tegen Leverkusen ook al linksback, wordt zijn vervanger.

Ook Jonathan Blondel en Daan Van Gijseghem zijn nog niet volledig fit. Pietro Perdichizzi is geschorst. Maxime Lestienne en Jannes Vansteenkiste, beiden terug van het EK -19, zijn in de kern voor Westerlo opgenomen. Tom Høgli trainde vrijdag probleemloos mee en is ook geselecteerd.

Voor de topper in zijn Jan Breydelstadion moet Westerlocoach Ceulemans het stellen zonder aanwinsten William Owusu en Stijn De Smet.

Opstellingen

Club: Coosemans - Almebäck - Hoefkens - Zimling - Refaelov - Vleminckx - Dirar - Vazquez - Donk - De Jonghe - Odjidja

Westerlo: De Winter - De Petter - Corstjens - Dekelver - Brüls - Annab - Van Hout - Delen - Farssi - Ngolok - Vanaudenaerde

Vanaf 20.00u kunt u de wedstrijd hier LIVE volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties