Een dagje naar het voetbal: wat kost het je?

Een dagje naar het voetbal: wat kost het je?
Foto: © SC

Voetbal een passie. Voor de één vanuit zijn luie zetel, voor de ander in het stadion. Maar wat kost een dagje voetbal als je in Engeland van je favoriete team een thuiswedstrijd wilt bijwonen. BBC Sport deed een rondvraag bij onder andere de ploegen uit de Premier League.

Blackburn Rovers blijkt het beste uit de rondvraag te scoren.  Bij bepaalde wedstrijden is een dagticket slechts 11.50 euro.  Met een knabbel, een programmaboekje en een drankje kom je zo aan een totale prijs van 20 euro om Rovers aan het werk te zien.  Vergelijk dit met het goedkoopste dagje uit in Liverpool en je komt gemakkelijk op 53 euro.  Marketing manager Simon Williams van Blackburn nuanceert de cijfers wel.  “Het betreft een bepaalde categorie wedstijden waar we bewust de prijs laag houden.”  Vorig seizoen leverde dit wel een stijging op van het gemiddeld aantal bezoekers op jaarbasis bij de thuiswedstrijden van Blackburn (25.000 toeschouwers). 

De Londense clubs zijn, zoals te verwachten de duurste.  Arsenal, Chelsea en Tottenham halen om en bij de 100 euro voor een dagje voetbal.   Chelsea’s goedkoopste ticketje voor een minder aantrekkelijke wedstrijd ligt rond de 25 euro.  De Premier League zelf bemoeit zich niet met de inkomprijzen van de clubs, enkel dat ze verwachten van de clubs dat de stadia gemiddeld genomen voor 92% volzitten.  Over hoe de clubs dit cijfer halen, spreekt de Premier League zich niet uit.  Twitters en bloggers geven al geruime tijd aan dat de inkomprijzen van de grote clubs enkel nog maar betaalbaar zijn voor mensen uit de middenklasse en de rijkere klasse.

Sommige clubs doen speciale acties.  Everton heeft zijn ticketprijzen bevroren voor een gans seizoen.  In Fulham kunnen kinderen gratis naar de wedstrijd tegen Blackburn en in Liverpool worden bepaalde wedstrijden in combiticket verkocht (volwassene-kind voor 60 euro).  En met “Fans for the future” laat West Brom kinderen verschillende wedstrijden gratis binnen.  

Een programmaboekje kost gemiddeld 3.5 euro en prijzen voor een drankje variëren tussen de 1.80 en de 2.50 euro.  Maak de jaarrekening maar eens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties