Westerlo te klein voor Young Boys

Westerlo heeft nog maar eens zijn meerdere moeten erkennen in Young Boys Bern. De Zwitsers hadden na vier minuten hun schaapjes al op het droge en de Kempenaars konden daar bitter weinig tegenover stellen qua doelgevaar. Uiteindelijk werd het nog 0-2.

De match die er nooit één was, mag wel gezegd worden. Westerlo stond al voor de quasi onmogelijke taak om tegen een sterk Young Boys een 3-1 achterstand op te halen en na vier minuten leek de taak meer op 'mission impossible' want Scheuwly had Bern toen al op 0-1 gezet na een blunder in de Westelse verdediging.

De Zwitsers maakten er een feestje van in het Westerse Kuipje. Aangemoedigd door hun luidruchtige fans hadden ze in de eerste helft nog een paar doelpunten meer kunnen gemaakt hebben, maar tot twee keer toe werd door Delen een bal van de lijn gehaald. Elke keer Bern een versnelling hoger schakelde, had Westerlo het moeilijk.

De tweede helft was grotendeels een maat voor niets. Eén kans voor Dekelver was het hoogtepunt voor Westerlo. Een kwartier voor tijd maakte Bern er nog 0-2 van via de ingevallen Bienvenu. Hij strafte een foutje van Deelkens af. Bern miste zelfs nog een penalty na een fout van Deelkens. Farnerud trapte hoog over.