Buyens: "Ik heb niet goed geslapen na rode kaart"

Melissa Maes
| 37 reacties
Buyens: "Ik heb niet goed geslapen na rode kaart"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard werd in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door FC Zürich (1-0). Na 21 minuten moest het met tien man verder na een lichte overtreding in het strafschopgebied. Yoni Buyens pakte in Zürich zijn allereerste rode kaart. “Ik heb niet goed geslapen.”

“De aanvaller kopt de bal door, ik volg de spits en doe mijn best om zeker geen fout te maken. Ik weet op dat moment dat de ref penalty kan fluiten. Maar mijn tegenspeler loopt met zijn been tegen het mijne en valt. Hij wacht op het contact en ik kan moeilijk stoppen met lopen”, aldus Yoni Buyens in Het Nieuwsblad.

De Italiaanse scheidsrechter Paolo Valeri trok rood. “Op dat moment stortte mijn wereld in. Normaal zou ik protesteren, maar ik was te ontgoocheld om de scheidsrechter aan te spreken. Wat kon ik doen? Ik vond dat de arbiter het spel beter had moeten lezen. Achteraf heb ik hem niet meer gezien. Misschien maar beter ook.”

Sinan Bolat wist de strafschop te redden van Admir Mehmedi. “Ik zag dat het nog 0-0 stond en geloofde dat het nog kon. Gevloekt heb ik pas toen ik 's avonds op mijn kamer kwam. Toen besefte ik pas wat er gebeurd was. Ja, ik heb slecht geslapen. En nee, ik denk niet dat ik de fase opnieuw wil zien. Ik zou niet weten waar het goed voor is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties