Man United wint Community Shield na flater Kompany

Fabian Morren
| 42 reacties
Man United wint Community Shield na flater Kompany
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United heeft de Community Shield gewonnen. De Red Devils bogen een 0-2-achterstand in de tweede helft nog om in een 3-2-overwinning tegen Manchester City.

Man City begon met Vincent Kompany als aanvoerder aan de aftrap. Nieuwkomer Sergio Agüero startte op de bank. Bij Man United kreeg Welbeck zijn kans in de spits naast Wayne Rooney. Ook Ashley Young begon aan de aftrap.

Man United was de beste ploeg in het eerste halfuur, al was dat zonder uitgespeelde kansen. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Lescott kopte een vrije trap voorbij De Gea. De Spaanse doelman is de vervanger van Van der Sar en overtuigde nog niet echt. Zo had hij het afstandsschot van Edin Dzeko eigenlijk moeten pakken. Dat gebeurde niet en zo ging City met een riante voorsprong rusten.

Na de pauze zette Man United de scheve situatie al heel snel recht. Smalling scoorde de aansluitingstreffer en nauwelijks vijf minuten later rondde Nani een zeer knappe aanval af. Nadien bleef het lange tijd gelijk en iedereen maakte zich al klaar voor de strafschoppen. Na een huizenhoog misverstand tussen Gael Clichy en Vincent Kompany kon Nani echter profiteren. Doelman Joe Hart werd makkelijk gevloerd en zo werden een penaltyreeks in blessuretijd vermeden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties