Man Utd: 20ste landstitel als doelstelling

Kevin Pieters
| 6 reacties
Man Utd: 20ste landstitel als doelstelling

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we Manchester United onder de loep.

Korte voorstelling

Manchester United, Man Utd of the Red Devils, is regerend landskampioen, verliezend finalist van de Champions League campagne 2010-2011 en meer nog de club met de meeste landstitels in de geschiedenis van het Engelse voetbal (19 stuks).  Old Trafford is de thuisbasis van Man Utd kan zo’n 76.000 toeschouwers herbergen en Sir Alex Ferguson is al sinds 1986 (!) het grote tactische brein van de club.  In 2005 kwam de club in handen van de Glazer familie.  Leeds Utd, Manchester City en Liverpool worden beschouwd als grootste rivalen.  Laatste grote Europese succes dateert van 2008, waar Man Utd Chelsea versloeg na het nemen van penalty’s (Terry en Anelka miste).

Spelers

Waar te beginnen?  De verdediging van Man Utd was vorig seizoen na Chelsea en City de minst gepasseerde verdediging.  Met kapitein Nemanja  Vidic, Rio Ferdinand en Patrice Evra hebben de Red Devils ervaring genoeg.  Met jongeren als Jonny Evans en Chris Smalling erbij heeft Ferguson keuze genoeg achteraan.  Op het middenveld werd Nani intern  uitgeroepen tot Speler van het Jaar.  Met zijn 18 assists en 9 doelpunten een welverdiende erkenning voor een knap seizoen.  Dimitar Berbatov mocht zich dan weer topschutter van de Premier League noemen met 20 doelpunten in 32 wedstrijden.  Tel daar de doelpunten van Javier Hernandez (13) en Wayne Rooney (11) bij en je komt uit op de sterkste aanval van Engeland.  Met bijna  80 gemaakte doelpunten en slechts 37 tegendoelpunten, liet Man Utd de concurrentie dan ook met 9 punten achter in het eindklassement.

Transfers

In doel heeft Man Utd de opvolger voor Edwin Van der Sar gevonden bij Atletico Mardid.  David De Gea wordt de nieuwe nummer 1.  Nog meer verdedigend talent haalde Man Utd van Blackburn Rovers met Phil Jones.  Van Aston Villa komt Ashley Young over voor iets minder dan 20 miljoen euro.  De 26-jarige middenvelder komt de linkerflank versterken.

Door de verdedigende weelde mochten John O’Shea en Wes Brown de club verlaten.  Zij sloten zich aan bij Sunderland.  Owen Hargreaves verliet de club transfervrij en Van der Sar en Paul Scholes hangen hun voetbalschoenen aan de haak.  Scholes blijft nog wel bij Man Utd als stafmedewerker. De Fransman Gabriel Obertan kon nooit doorbreken bij Man Utd en koos voor een nieuw avontuur bij Newcastle.

Verwachtingen

Man Utd wordt door velen opnieuw getipt als kandidaat nummer één voor de titel.  En mogelijks ook voor alle andere binnenlandse prijzen.  Op Europees niveau zal Man Utd uit zijn op revanche voor de verloren Champions League finale tegen FC Barcelona.  Doelman De Gea krijgt de zware taak om als twintiger de ervaren rot Van der Sar te doen vergeten.  Voor het overige wordt Man Utd gekenmerkt door een zeer kwalitatieve kern en zal het behalen van een mogelijke 20ste landstitel het grote doel zijn.  De eerste prijs hebben de red Devils al in de wacht gesleept met de 3-2 overwinning tegen rivaal Man City in de Community Shield.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties