Liverpool start seizoen met gelijkspel

Sam Soetaers
| 33 reacties

Liverpool wil dit seizoen weer gaan voor minstens een plaats in de Champions League. The Reds raakten echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sunderland.

Al na zes minuten spelen ging Richardson in de fout door de bal tegen Suarez aan te trappen. De spits was alleen weg naar het doel van Mignolet, maar werd nog onderuit gehaald door de terugkerende Richardson. Een strafschop was het gevolg, maar de rode kaart bleef in de zak van scheidsrechter Dowd. Gelukkig voor Sunderland schoot Suarez de strafschop hoog over.

Maar het was slechts uitstel want vijf minuten later was het openingsdoelpunt een feit. Suarez maakte zijn fout goed door een vrije trap van Charlie Adam binnen te koppen, weliswaar vanuit buitenspelpositie.

Liverpool wilde meer en ging op zoek naar een tweede goal. Downing kende pech wanneer zijn schot op de lat belandde. Een tweede doelpunt van Liverpool bleef uit en dat brak hen zuur op. Larsson scoorde tien minuten na rust met een volley op een voorzet van rechts. Voor Liverpool geen goede start en volgende week wacht het hen al een wedstrijd tegen Arsenal.

Promovendus Queen Park Rangers ging op eigen veld zwaar onderuit tegen Bolton met 0-4. QPR eindigde de match nog met tien na een tweede gele kaart voor Hill. Wigan speelde 1-1 gelijk tegen Norwich en ook Fulham moet vrede nemen met een punt. Het speelde scoorloos gelijk tegen Aston Villa. Blackburn won dan weer met 1-2 van Wolverhampton.