Interview Mertens: "Gewoon zo goed mogelijk spelen"

Melissa Maes
| 8 reacties
Mertens: "Gewoon zo goed mogelijk spelen"
Foto: © SC

Dries Mertens is hot in Nederland. De kleine Belg zet grootse prestaties neer in de Eredivisie. Zondag was de PSV-aanvaller nog goed voor drie doelpunten tegen Excelsior (6-1).

Onze redactie feliciteert Dries Mertens met zijn succesvolle start bij PSV. “Dank je, ik voel me goed. Maar eigenlijk doet het niet veel met me. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk te spelen.”

De 24-jarige aanvaller is momenteel topscorer en kan binnenkort ook een clubrecord evenaren als hij scoort tegen VVV Venlo. Dan is Mertens voor het vijfde duel op rij trefzeker. “Daar ben ik wel een klein beetje mee bezig. Ik hoop dan opnieuw een doelpunt te maken.”

Piet Van der Kuil en Mateja Kezman deden het Mertens ooit voor. Zij wisten in de eerste vijf competitiematchen van PSV te scoren.

"Ik pas me aan"
Vrijdag staat de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan op het programma. De Rode Duivels moeten ook dinsdag weer aan de bak voor de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten. Hoopt Mertens tweemaal in de basis te staan? “Ik verwacht niets, we zien wel.”

“In de selectie zitten veel grote talenten die allemaal ontwikkeld zijn tot goede spelers.”
Dries Mertens over zijn collega’s bij de nationale ploeg

Vincent Kompany was vol lof over Mertens na de oefeninterland tegen Slovenië. “Als hij nu dat Nederlandse accent nog verliest, is hij echt een topper”, liet Vince the Prince noteren.

Er is een logische verklaring waarom Mertens het Hollandse taaltje hanteert. “Ik woon al zes jaar in Nederland en dan is het normaal dat ik me aanpas.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties