Leekens pareert kritiek: "Ik merk nog steeds vooruitgang"

Leekens pareert kritiek: "Ik merk nog steeds vooruitgang"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Georges Leekens krijgt voor het eerst sinds zijn tweede ambstermijn bij België te maken met enige vorm van kritiek. "We hadden altijd de 0-2 moeten maken in Azerbeidzjan."

De Rode Duivels gaven vrijdag in Azerbeidzjan een 0-1-voorsprong uit handen. "We hebben nagelaten om 0-2 te maken", zegt de bondscoach in de kranten. "Bij 0-1 wilde men het te vaak te mooi doen. Daar heb ik nochtans niet om gevraagd."

"In plaats van de bal rond te spelen, zijn we overhaast te werk gegaan. Ik hoor hier en daar zeggen dat we twee centrumspitsen hadden moeten opstellen, maar er stonden nu al drie aanvallers op het veld. Bovendien leunde Axel Witsel daar dichtbij aan."

"Romelu Lukaku legt zichzelf dan weer teveel druk op", meent Leekens. "Net zoals Eden Hazard tegen Turkije. Maar wie moet ik anders als centrumspits uitspelen? Marvin Ogunjimi en Jelle Vossen zijn niet in topvorm."

Toch blijft Leekens positief. "We gaan deze groep bij elkaar houden. Er is enorm veel kwaliteit aanwezig en ik merk nog iedere dag vooruitgang. De volgende campagne zal de lat echter hoger liggen. Maar er is zoveel kwaliteit aanwezig dat ik geloof in de kansen van deze groep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties