Groep E: Nederland blijft winnen

Melissa Maes
| 8 reacties

Nederland versterkt de koppositie in Groep E dankzij de winst op Finland. De initiatiefnemende noorderburen blijven na acht duels ongeslagen. Door de overwinning van Zweden moet Oranje nog even wachten om zich definitief te plaatsen voor het EK.

Finland - Nederland 0-2
Nederland speelde geduldig tegen een matig Finland. De eerste helft kende maar één hoogtepunt. Kevin Strootman ving de bal van Wesley Sneijder goed op en trapte die knap in doel.

In de tweede helft was er meer tempo aanwezig. Finland kon heel even druk zetten, maar Hetemaj kreeg zijn tweede gele kaart van de avond voor een schwalbe. De thuisploeg kon met tien man niet meer dreigen.

In de slotfase was Sneijder dicht bij de 0-2, maar het was Luuk De Jong die de score verdubbelde in blessuretijd. Later op de avond krijgt San Marino bezoek van Zweden. Nederland heeft in de volgende thuiswedstrijd tegen Moldavië genoeg aan één punt om zich definitief te plaatsen voor het EK.

Moldavië - Hongarije 0-2
Om 19.45u kwam Hongarije in actie op het veld van Moldavië. De bezoekers wonnen met 0-2 en blijven zo in het spoor van Nederland en Zweden. Na zeven minuten bracht Vanczak Hongarije op voorsprong. Vlak voor tijd zorgde Rudolf voor het tweede doelpunt.

San Marino - Zweden 0-5
Zweden kwam op bezoek bij San Marino en keert terug naar huis met de volle buit. De Scandinaviërs wisten vijf keer te scoren. San Marino heeft tijdens de voorronde nog geen enkel punten kunnen pakken. Zweden blijft tweede.