"Naar profspelers luisteren is belangrijk"

Melissa Maes
| 7 reacties
"Naar profspelers luisteren is belangrijk"
Foto: © SC

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn drie youngsters van AA Gent aan de beurt.

Stefan Belic ondertekende vorige week zijn eerste profcontract bij AA Gent. Afgelopen vrijdag maakte hij meteen zijn debuut tijdens de oefenpartij tegen US Boulogne. Het gaat goed vooruit bij de achttienjarige middenvelder.

“Ik besef het allemaal nog niet goed. Maar ik blijf met mijn beide voeten op de grond en ik grijp gewoon de kansen die ik krijg. Het is leuk om met de ervaren spelers te voetballen. Ze coachen me ook goed op het veld.”

“Het is belangrijk dat je luistert naar profspelers. Het is plezant dat ze me zoveel raad geven en natuurlijk volg ik die dan ook op. Mijn debuut was tot nu toe mijn mooiste voetbalmoment. Hopelijk volgen er nog meer kansen bij de A-kern.”

Keuzes die de toekomst bepalen
“Ik ben beginnen voetballen als ik vijf jaar was. Op mijn veertiende trok ik naar Charleroi en drie jaar later heb ik dan voor AA Gent gekozen. Dat lijkt me een goede keuze, want de club is ambitieuzer.”

De ene jonge speler kiest voor een combinatie van voetbal en studeren, de andere focust zich liever op één zaak. Dat laatste geldt voor Belic. “Ik studeer niet verder. Ik wil me helemaal concentreren op het voetbal.”

"Stefan heeft zich goed aangepast"
Gilbert De Groote
volgt de jonge spelers goed op bij AA Gent. Bij de club worden er taallessen aangeboden, maar dat is voor Belic niet echt nodig. "Die jongen komt over van Charleroi, maar hij heeft zich al goed aangepast. Hij is zeker een voorbeeld voor andere spelers."

"Stefan zal niet snel zweven. Hij moet blij zijn met de kansen die hij krijgt. Een selectie is niet altijd mogelijk en daar moet je dan als speler ook mee kunnen omgaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties