Barcelona geeft voorsprong uit handen

Sam Soetaers
| 14 reacties

Barcelona heeft zijn eerste punten van het seizoen verloren. Het kwam tegen Sociedad niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Ook Villarreal en Sevilla deelden de punten.

Barcelona kwam tegen Sociedad al na 9 minuten spelen op voorsprong. Fabregas bracht Alexis Sanchez vrij voor de doelman, die op zijn beurt Xavi in staat stelde om het openingsdoelpunt te scoren. Een minuut later stond het al 0-2 wanneer Fabregas kon profiteren van een blunder van Pedro.

Barça ging met een voorsprong de rust in, maar moest die na de koffie prijs geven. Agirretxe kopte een voorzet van Xabi Prieto uitstekend in doel. Een blunder van formaat van David Villa luidde de gelijkmaker in. De spits zette ongewild Agirretxe voor doelman Valdes. Agirretxe schoot de bal via de handen van Busquets tegen de lat, maar Griezmann was goed gevolgd.

De Catalanen zagen ook nieuweling Sanchez uitvallen met, op het eerste zicht, een zware blessure. Hij wed neergehaald door Dani Estrada.

Gelijkspel Sevilla
Villarreal speelde op eigen veld dan weer gelijk tegen Sevilla. Negredo had de bezoekers na 20 minuten spelen op voorsprong gebracht. Een strafschopdoelpunt van Rossi en een goal van Ruben deden de thuisploeg uitlopen. Al stelde Alexis in de slotfase nog gelijk. Villarreal zag doelman Diego Lopez al snel in de wedstrijd uitvallen met een rode kaart.