Real Madrid profiteert optimaal van misstap Barcelona

Sam Soetaers
| 26 reacties

Real Madrid heeft optimaal geprofiteerd van de misstap van Barcelona. De Koninklijke versloeg Getafe met 4-2. Real heeft daardoor twee punten meer dan Barcelona.

Op het kwartier klom Real op voorsprong. Özil speelde Benzema aan die vanaf de rand van het strafschopgebied binnenschoot. Ook na het doelpunt bleef Real de betere ploeg op het veld.

Getafe overleefde de stormloop en kwam op slag van rust terug op gelijke hoogte. Miku ontsnapte aan de buitenspelval en trapte hard binnen. Zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

Op het uur kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Ronaldo werd buiten het strafschopgebied neergehaald door Diaz, maar de ref legde de bal toch op de stip. De Portugees nam het geschenk in dank aan. Ronaldo zorgde wat later ook voor een knappe assist van Benzema.

Getafe bleef toch nog in zijn kansen geloven en kwam terug tot 3-2. Miku scoorde op de rebound zijn tweede goal van de avond. Twee minuten voor tijd legde Higuain de wedstrijd in zijn definitieve plooi.