Vandendriessche: "Eigen stadion op maat van Cercle"

Tomas Taecke
| 25 reacties
Vandendriessche: "Eigen stadion op maat van Cercle"
Foto: © SC

Cercle kwam vandaag met een plan naar buiten om het huidige Jan Breydelstadion om te bouwen. "Ons eigen stadion op maat van Cercle", legt Pol Vandendriessche uit.

Het speelveld vijf meter hoger plaatsen, de benedentribunes afbreken en onder het veld een parking installeren. Dit is de kern van de verbouwingsplannen waar Cercle vandaag mee naar buiten komt.

"De onderste tribunes lijden onder slijtage", legt Vandendriessche uit. "De parking onder het veld zou ook fantastisch zijn, dan is er nog ruimte rond het stadion om grond te verkavelen".

"Onze architecten en ingenieurs hebben uitgedokterd dat dit allemaal perfect mogelijk is", weet de woordvoerder van Cercle. "Ook is de afbraak goedkoper dan de opbouw, wat betreft de onderste tribunes".

De plannen van Cercle zijn natuurlijk gekoppeld aan een eventueel vertrek van buur blauw-zwart: "Vandaag komt het voorstel van Club voor de Raad van State. Als het goedgekeurd wordt komt alles in een stroomversnelling. Indien dit niet het geval is steken we onze plannen nog even in de koelkast, een vertrek van Club Brugge zal er toch eens aankomen", aldus Vandendriessche.

"Club heeft de middelen om een nieuwe tempel te bouwen. We hopen dat ze kunnen vertrekken, dan kunnen wij onze eigen gang gaan en in een stadion spelen zoals dat van Westerlo, Kortrijk, Beerschot en tal van andere ploegen", weet de senator.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties