Benfica profiteert van puntenverlies FC Porto

Benfica versloeg zondagavond Academica met 4-1 en doet zo een goede zaak in het Portugese klassement. FC Porto liet namelijk punten liggen en zo komen Axel Witsel en zijn club op gelijke hoogte van de landskampioen.

Via César kwam Benfica na een halfuur op voorsprong. Academica liet het hoofd niet hangen en voetbalde aardig mee. De bezoekers kwamen op gelijke hoogte via Danilo. Nolito wist Benfica snel weer op voorsprong te brengen.

In de tweede helft probeerde Academica er nog wat van te maken, maar Benfica liet zich niet zomaar verrassen. Aimar zorgde acht minuten voor tijd voor de 3-1. Nolito scoorde nog een tweede keer. De volgende match is tegen FC Porto, beide ploegen delen de eerste plaats.