Braga laat steek vallen

Tomas Taecke
| 5 reacties

De volgende Europa League-tegenstander van Club Brugge kwam maandagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Guimaraes. Sporting Lissabon won wel dankzij Oguchi Onyewu.

Na een halfuur keek Braga tegen een achterstand aan. Edgar opende de score voor Vitoria Guimaraes, dat in 1995 Standard Luik nog Europees wipte. In de 84ste minuut sleepte Vinicius nog een punt uit de brand voor de bezoekers.

Sporting Lissabon wist zijn maandagwedstrijd wel te winnen. Nederlanders Schaars en Van Wolfswinkel brachten de bezoekers snel 0-2 voor in Rio Ave. In de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Christian en Yazalde. Het was ex-Standard-verdediger Onyewu die een kwartier voor tijd de winning goal scoorde voor Lissabon (2-3).