Vets: "Meetrainen met A-kern was droom die uitkwam"

Melissa Maes
| 0 reacties
Vets: "Meetrainen met A-kern was droom die uitkwam"
Foto: © SC

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn drie youngsters van Lierse SK aan de beurt.

Voor Niels Vets was het een droom die uitkwam toen hij mocht meetrainen met de A-kern van Lierse. “Dat gaf me echt een fantastisch gevoel om tussen de grote jongens te staan”, laat de negentienjarige verdediger weten aan onze redactie.

Hoe is het allemaal begonnen voor Vets? “De voetbalmicrobe zit in onze familie. Mijn broer speelt ook voetbal.” Zo zie je maar, de appel valt niet ver van de boom.

Vets is een jeugdproduct van Lierse. “De jeugdwerking is hier zeer goed. Na een paar keer meetrainen met de eerste ploeg, ben je al snel aangepast aan het hele gebeuren bij de A-kern.”

"Ik maak progressie tijdens trainingen"
“Mijn mooiste voetbalmoment was toen ik vorig seizoen in de selectie zat voor de match tegen KV Mechelen. Tot op heden zat ik enkel op de bank, maar ik maak zeker progressie tijdens de trainingen. Enkele speelminuten krijgen zou dit alles natuurlijk nog mooier maken.”

Kijkt Vets al wat verder in de toekomst? “Ik wil eerst in de ploeg van Lierse geraken, wat daarna volgt zien we dan nog wel. Momenteel studeer ik ook en leg ik dit jaar nog mijn examen af voor de middenjury.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties