Interview Masureel: "Waasland-Beveren op weg naar eerste"

Tomas Taecke
| 25 reacties
Masureel: "Waasland-Beveren op weg naar eerste"
Foto: © SC

Het rijtje tweedeklassers die het vagevuur dit jaar willen ontspringen is bijna niet te overschouwen. Eén van hen is fusieploeg Waasland- Beveren, dat vorig seizoen op een haar na de promotie naar de hoogste afdeling miste.

De Oost-Vlaamse club begon ijzersterk met een foutloze 15 op 15 en neemt daarmee meteen een kleine voorsprong op enkele concurrenten. "We zijn inderdaad heel goed gestart", beaamt rechtsachter Jan Masureel aan onze redactie. "Met onder andere Eupen, Lommel, Antwerp en Charleroi zijn er heel wat clubs die dezelfde ambitie koesteren als onze ploeg", weet ook de Bruggeling.

"Kampioen spelen is nooit eenvoudig, maar de eindronde afdwingen is met deze spelersgroep zeker mogelijk", weet Masureel. "De komende maand spelen we tegen Aalst, Eupen, Lommel, Wezet en Antwerp. In die wedstrijden zullen we op onze waarde getest worden. Deze zware maand gaat gepaard met het einde van de eerste periode. Als we de lijn nog een tijdje kunnen doortrekken, zijn we al zeker van ons eindrondeticket", aldus de West-Vlaming.

Sinds 2010 voetballen Red Star Waasland en SK Beveren onder éénzelfde vlag. "De fusie was voor beide clubs een schitterende zaak", legt Masureel uit. "Beveren stond op het punt naar derde klasse te degraderen. Met Waasland had ik enkele sterke seizoenen achter de rug waarin we steevast aan de top speelden, alleen ontbrak de beleving in onze regio een beetje", moet de vleugelverdediger toegeven.

"Nu hebben we 2000 geabonneerde fans en spelen we vaak voor 4000 toeschouwers. We spelen op de Freethiel maar toch is Waasland allesbehalve een voetstuk dat Beveren terug naar eerste moet loodsen. Het wederzijds respect is enorm groot en ook het gemengde bestuur zorgt ervoor dat geen van beide clubs de andere uit de fusie wil verdringen", legt Masureel de situatie uit.

"Waasland-Beveren zal op termijn het aanzien genieten dat SK Beveren vroeger had", weet de goed uit de kluiten gewassen verdediger. "Alles is aanwezig om van de club opnieuw een stabiele eersteklasser te maken: de accommodatie, de fans, etc. Vorig seizoen liepen we in de barragewedstrijd tegen Bergen in extremis de promotie mis, wat enorm pijnlijk was", herinnert de verdediger zich nog goed.

Masureel genoot zijn jeugdopleiding bij Cercle Brugge en steeg mee met groen-zwart naar eerste klasse in 2003. Drie jaar later werd "Sterke Jan" uitgeleend aan SK Deinze. Na een tussenstop in Oostende begon de rechtsachter aan een hoofdstuk Waasland, dat dus sinds vorig seizoen samen met SK Beveren zich opnieuw een weg tracht te banen richting eerste klasse.

"Na enkele jaren op het hoogste niveau ben ik nu zeer gelukkig in tweede klasse", vertelt Masureel. "Ik heb één jaar bijgetekend en wil op het einde van dit seizoen de situatie evalueren. Ik heb een heel toffe job die ik zeker niet wil verliezen. Als ik weer in eerste klasse aan de slag ga, loop ik misschien weer op de toppen van mijn tenen. Daarom wil ik alles rustig afwachten, uiteindelijk hoef ik pas te beslissen wanneer het keuzeprobleem zich eventueel zou stellen", overschouwt Jan Masureel tot slot zijn toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties