Adesanya: "Familie en vrienden zijn trots"

Melissa Maes
| 2 reacties
Adesanya: "Familie en vrienden zijn trots"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn drie youngsters van de Belgische U19 aan de beurt.

Onze nationale U19 is een talentvolle ploeg die klaar is om grootse prestaties neer te zetten. De jonge Rode Duivels wisten zich afgelopen week in Slovenië te kwalificeren voor de eliteronde. Wordt België in die ronde groepswinnaar, dan mag het volgend jaar van 3 tot 15 juli in Estland het EK U19 spelen.

Jason Adesanya mocht tegen Slovenië in de tweede helft invallen. De score bleef 0-0, maar de belofte van Lierse heeft genoten van het hele gebeuren. “Die kwalificatieronde was een mooie ervaring en we wisten ons te plaatsen voor de eliteronde. Hopelijk komen we in een haalbare groep terecht.”

“Mijn familie en vrienden zijn uiteraard tevreden en trots met wat ik bereik met deze groep. Het kan alleen nog mooier worden. Ook Lierse is blij dat er iemand van hun club geselecteerd is voor de nationale ploeg U19.”

"Hopelijk speel ik ooit in Engeland"
De achttienjarige Jase kijkt enorm op naar een iets oudere Rode Duivel. “Vincent Kompany heeft een mooie persoonlijkheid op en naast het veld. Ik probeer ook zijn stijl na te doen. Op een dag zelf in Engeland spelen, dat zou ik heel knap vinden.”

Hoe is Adesanya in de voetbalwereld terecht gekomen? “Toen ik ongeveer vier of vijf jaar was, ben ik in Diegem beginnen spelen. Op mijn zestiende trok ik naar Lierse. Nu heb ik er een semi-profcontract.”

“Het voetbal combineer ik met studies. Ik moet veel inspanningen leveren, maar ik zit nu in mijn laatste jaar humaniora. De school helpt me om goede resultaten te behalen.”

Vorige week woensdag won onze jonge nationale trots met 3-0 van Wales. Vrijdag moest de U19 alweer aan de bak tegen Slovenië, maar het bleef 0-0. Maandag was het alles of niets voor de jonge Duivels. Het werd alles met een 1-3 score tegen Schotland. Als groepswinnaar wordt het afwachten wie de tegenstanders worden in de eliteronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties