Vervoort: "Hetzelfde bereiken als Kompany"

Melissa Maes
| 6 reacties
Vervoort: "Hetzelfde bereiken als Kompany"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn drie youngsters van de Belgische U19 aan de beurt.

Onze nationale U19 is een talentvolle ploeg die klaar is om grootse prestaties neer te zetten. De jonge Rode Duivels wisten zich afgelopen week in Slovenië te kwalificeren voor de eliteronde. Wordt België in die ronde groepswinnaar, dan mag het volgend jaar van 3 tot 15 juli in Estland het EK U19 spelen.

Jonathan Vervoort speelde telkens de volledige negentig minuten tijdens de drie kwalificatiematchen. “Als de verdediging goed zit, dan is er geen reden om spelers te vervangen. We hebben momenteel een heel sterke ploeg.”

“België kan zich zeker en vast kwalificeren voor het EK van volgend jaar. Onze groep heeft heel veel kwaliteiten, dus die eliteronde mag geen probleem zijn voor ons.” Aan vertrouwen ontbreekt het de Anderlecht-speler niet.

“Ik krijg heel wat felicitaties van familieleden en vrienden. Ook Anderlecht is blij met mijn prestaties bij het nationale elftal. Ik zit nog niet lang bij deze groep, dus is het heel fijn dat ik nu al een basisplek heb.”

Hoe was de sfeer in Slovenië? “Die zat goed. We hadden een mooi hotel waar het dik in orde was met bijvoorbeeld een zwembad. We hadden mooi weer en het eten was niet zo slecht. Enkel het land vond ik niet zo aantrekkelijk. Er was veel natuur, geef mij maar het bruisende stadsleven.”

"Ik wil hetzelfde als Kompany bereiken"
Vincent Kompany
is het grote voorbeeld van het achttienjarig talent. “Hij was mijn allereerste verdedigende idool. Ik heb hem bij Anderlecht zien doorstromen en kijk nu eens waar hij staat. Ik ga mezelf honderd procent geven om hetzelfde te bereiken.”

“Ik was vijf jaar toen ik begon te voetballen. Sinds mijn twaalfde zit ik bij Anderlecht waar ik geniet van een fantastische opleiding in combinatie met school. Ik zit nu in mijn laatste jaar, ik weet niet of ik daarna nog verder zal studeren. Ik moet nu eerst mijn diploma van de secundaire school behalen.”

Vorige week woensdag won onze jonge nationale trots met 3-0 van Wales. Vrijdag moest de U19 alweer aan de bak tegen Slovenië, maar het bleef 0-0. Maandag was het alles of niets voor de jonge Duivels. Het werd alles met een 1-3 score tegen Schotland. Als groepswinnaar wordt het afwachten wie de tegenstanders worden in de eliteronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties