'Merseyside derby is de belangrijkste'

Yves Dekoning
| 10 reacties
'Merseyside derby is de belangrijkste'
Foto: © SC

Zaterdag staat de Merseyside derby op het programma. Everton ontvangt de buren van Liverpool. Alleen Stanley Park scheidt de twee stadions. Beide managers blikken op hun manier vooruit.

Twintig jaar geleden maakte Kenny Dalglish zijn vorige derby als manager mee. Volgens de manager van Liverpool is er niets veranderd tegenover twintig jaar geleden en is de derby nog steeds heel belangrijk. "De wil om te winnen is nog even groot als vroeger. Iedereen die betrokken is vindt de Merseyside derby de belangrijkste. Mensen uit Birmingham of Glasgow denken dat hun derby de belangrijkste is en ze hebben gelijk. Maar voor mij is deze de belangrijkste omdat ik er bij betrokken ben.

David Moyes probeert dan weer de druk te leggen bij Liverpool. "Het is altijd al een moeilijke wedstrijd geweest voor ons. Liverpool heeft altijd al meer geld gehad om betere spelers te kopen dan ons. Het grote verschil tussen Liverpool en Everton is geld. Ik ben niet jaloers, maar stel alleen vast. Het is moeilijk om de derby te winnen, maar we doen er alles aan om liverpool te kloppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties