Bayern München en Hoffenheim in evenwicht

Bayern München is er zaterdag niet in geslaagd om drie punten over te houden aan het uitduel met Hoffenheim. De wedstrijd bleef steken bij een brilstand: 0-0.

De wedstrijd ging vrijwel gelijk op, daar beide ploegen kansen creerden. Hoffenheim was in eigen huis vooral gevaarlijk door toedoen van Ryan Babel. De atletische aanvaller was nadrukkelijk aanwezig, maar scoren bleef uit. De doelpuntloze wedstrijd was voor Manuel Neuer nog het meest voordelig. De sluitpost van Bayern hield hierdoor al meer dan duizend minuten zijn doel schoon.

Bayern dacht in de eerste helft nog op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Bastian Schweinsteiger werd afgekeurd vanwege een vergrijp van Daniel van Buyten in het strafschopgebied. Bij een ingedraaide corner van Arjen Robben zou de Belg een duwfout hebben gemaakt.

Ondanks dat Bayern punten morste, blijft het aan kop in de Bundesliga. Werder Bremen kan zondag wel medekoploper worden indien er gewonnen word op bezoek bij Hannover 96.