Eind oktober grote veranderingen in de Pro League?

Mathias Dumarey
| 26 reacties
Eind oktober grote veranderingen in de Pro League?
Foto: © SC

Op 27 oktober vindt wellicht een grote revolutie plaats in de Pro League. Onder impuls van Club Brugge zal het bestuur en de werking van de Profliga er helemaal anders uitzien.

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, respectievelijk voorzitter en algemeen directeur bij Club Brugge, werkten een voorstel uit over hoe de Pro League moet evolueren om efficiënter en zelfbedruipender te worden. Gisteren kregen de vijftien andere eersteklassers het voorstel te zien en die waren best enthousiast over de plannen. Op 27 oktober wordt er gestemd en de kans is groot dat de Profliga een ware revolutie ondergaat.

Het plan behandelt onder meer de plaats van de voorzitter. De macht zou verhuizen naar een onafhankelijk management. Dat management zal ook een deel van de commerciële rechten van de clubs krijgen en zelf nationaal sponsors kunnen gaan zoeken. Het plan kan je vergelijken met hoe de UEFA de Champions League exploiteert en hiervoor het marketingbureau TEAM inschakelde.

Volgens Ivan De Witte is de wil om te veranderen bij de clubs erg groot. Volgens de huidige preses van de Pro League is tachtig procent in grote lijnen akkoord gegaan met het voorstel. Enkel Standard Luik en zijn preses Roland Duchâtelet zijn het plan nog niet echt genegen, maar daar kan een bestelde studie bij een studiebureau nog verandering in brengen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties