Interview Bart Buysse: "Racing Genk wilde me inlijven"

Tomas Taecke
| 11 reacties
Bart Buysse: "Racing Genk wilde me inlijven"
Foto: © SC

Nederlandse bekerwinst en vice-kampioen op een zucht van Ajax: Bart Buysse leefde als basisspeler bij FC Twente een droom in Enschede. Dit seizoen loopt het minder gesmeerd, maar negativisme staat niet in het woordenboek van de linksachter waar Racing Genk deze zomer een oog liet op vallen.

Een nieuwe trainer en navenante wetten. Bart Buysse was vorig seizoen niet weg te denken op de linksachter bij FC Twente maar slaagt er onder Co Adriaanse niet in een basisplaats af te dwingen. Zorgen maakt de West-Vlaming zich niet, die zich naar eigen zeggen uitstekend in zijn sas voelt in het Oosten van Nederland.

"Zoals ik altijd heb gedaan, blijf ik hard werken en wachten op nieuwe kansen", opent Bart Buysse het interview met onze redactie. "In de voorbereiding zag ik het al een beetje aankomen. Trainer Co Adriaanse kent Tiendalli al heel lang", weet Buysse over de coach en zijn concurrent.

"Wanhopen doe ik niet. Ik zit ook allesbehalve op een zijspoor", weet de Beernemnaar. "Het seizoen is lang, we spelen heel veel wedstrijden en ik zal zeker de kans krijgen om mezelf opnieuw in de ploeg te spelen", ziet Buysse zijn huidige reserverol positief in.

"Ik heb ook nog geen moment getwijfeld over mijn toekomst in Twente. Op de laatste dag van de transferperiode wilde Racing Genk mij kopen. Ik bedankte vriendelijk, omdat ik weet dat ik in Twente opnieuw basisspeler zal worden", aldus Buysse die de Genkenaars afwimpelde.

Zondag kwam onze landgenoot voor de tweede maal aan de aftrap, maar de Tukkers presteerden ondermaats tegen hekkensluiter Excelsior (2-2). "We hebben er veel over gepraat deze week maar de oorzaak van de wanprestatie blijft een mysterie. Ook tegen Roda de week voordien vergaten we de match te beslissen en gingen we de boot in", weet Buysse nog goed.

"Op de laatste dag van de transferperiode wilde Racing Genk mij kopen"

Twente begon sterk aan het seizoen maar kijkt nu tegen twee verliespartijen op rij aan. Toch twijfelt de verdediger niet aan de kansen van zijn elftal: "PSV heeft de beste indruk nagelaten", bespreekt Buysse de titelconcurrenten. "Ajax is Ajax, zij zullen altijd meestrijden om het kampioenschap. Ook AZ heeft een sterke ploeg, maar ik verwacht dat ze nog een terugslag zullen krijgen. Als wij de neuzen opnieuw in dezelfde richting krijgen, verwacht ik dat we net als vorig seizoen zullen meedingen naar de Schaal", is de ex-Zulte Waregem-speler positief.

Vorig seizoen ging Twente pas op de laatste speeldag ten onder in Amsterdam. Gewezen ploegmaat Theo Janssen verliet Enschede en koos voor Ajax. De middenvelder was bij Twente de absolute uitblinker, maar blijft bij de hoofdstedelingen voorlopig onder de verwachtingen.

"Theo komt bij Ajax in een ander systeem terecht en speelt er ook niet op zijn positie", weet Bart Buysse te vertellen over zijn ex-teamgenoot. "Janssen was enorm belangrijk voor Twente: hij loodste ons doorheen de competitie, won de beker en ook heel wat Champions League-matchen voor ons. Bij Ajax speelt hij te verdedigend, Theo is geen speler die negentig minuten lang ballen zal recupereren en weer inleveren", zegt Buysse over de Ajacied.

Het brein achter de geoliede machine die vorig seizoen alles aan flarden speelde was onze landgenoot Michel Preud'Homme. "Ik heb Michel nog gehoord tijdens de voorbereiding", vertelt de 25-jarige Buysse over zijn voormalige coach. "Voor hij vertrok naar het Midden-Oosten kwam hij ons ook nog een bezoekje brengen", aldus de linksback.

Preud'Homme haalde Buysse naar Enschede. Samen met zijn vriendin, die snel werk vond via de club, leidt hij een rustig leven in Overijssel. "Ik zit hier echt ideaal", beaamt de verdediger. "Het is een rustige streek, een mooie club waar er goed gevoetbald wordt en de omkadering is perfect".

Door de interlands krijgen de spelers van Adriaanse een weekje rust. "Mijn vriendin heeft verlof genomen en we zullen enkele dagen naar Maastricht gaan", vertelt Buysse over de korte trainingsstop. "Naast de trainingen breng ik veel tijd door met de ploeggenoten. Het is een fantastische groep, een mix van Nederlanders en buitenlanders die heel goed met elkaar opschieten", aldus Bart Buysse die ondanks de minieme speelgelegenheid niet van plan is Enschede snel te verlaten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties