Update: Anderlecht-clubdokter Sas naar Club Brugge

Jim Bogaert
| 412 reacties
Update: Anderlecht-clubdokter Sas naar Club Brugge
Foto: © SC

De samenwerking tussen dokter Kristof Sas en RSC Anderlecht wordt met onmiddellijke ingang stopgezet. Dat meldde Anderlecht vandaag op zijn website. De club wilde geen commentaar geven. Niet veel later schreef Sport/Voetbalmagazine dat Sas naar Club Brugge trekt.

"Vanaf maandag ga ik aan de slag bij Club Brugge", was niet veel later op de website van Sport/Voetbalmgazine te lezen.

Vincent Mannaert heeft Kristof Sas vorige week gebeld en beide partijen zouden er snel uit geweest zijn. Sas wordt nu hoofd van de medische dienst bij Club Brugge. "Dat speekt mij enorm aan. Ik kon mij vinden in het project van Club. De prioriteit ligt er bij de medisch-wetenschappelijke benadering", aldus Sas.

Van een ontslag bij Anderlecht is er geen sprake, want Sas werkte zonder contract. “Mijn werk was er in zekere zin af. De structuur stond er na zes jaar en de overgang naar Neerpede is vlot verlopen. Ik had wat schrik voor routine", zegt Sas die beweert Anderlecht in goede verstandhouding te verlaten

De nu 35-jarige Sas begon zijn carrière als voetballer bij onder andere Verbroedering Geel, KV Turnhout, KSC Harelbeke, CS Visé en Eendracht Aalst. Bij Aalst werd hij in 2004/2005 verkozen tot man van het seizoen. Na dit seizoen kon hij aan de slag als verzorger bij Anderlecht, wat meteen ook het einde van zijn voetbalcarrière betekende. Tot vandaag was Sas clubdokter bij Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties