Groep E: Zweden klopt Nederland en gaat naar EK

Sam Soetaers
| 15 reacties

Zweden heeft zich verzekerd van een plaatsje op het EK. De Zweden klopten thuis Nederland, dat al zeker was van kwalificatie.

Vice-wereldkampioen Nederland ging met 3-2 onderuit in Zweden. De thuisploeg kwam na kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Källström. Nog geen tien minuten later stond alles weer gelijk via een goal van Huntelaar.

Na de koffie legden tien dolle minuten de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Kuyt zette Nederland aan de leiding, maar twee minuten later kwam Zweden langzij door een strafschopdoelpunt van Larsson. Toivonen schonk een minuut later zijn team de zege.

Zweden eindigt tweede na Nederland, maar de Zweden zijn als beste tweede toch geplaatst voor het EK.