Van Der Haegen: "Club Brugge verlaten voor studies"

Melissa Maes
| 0 reacties
Van Der Haegen: "Club Brugge verlaten voor studies"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn twee youngsters van Zulte Waregem aan de beurt.

Thomas Van Der Haegen zit nog maar twee seizoenen bij Zulte Waregem. Daarvoor trok de middenvelder acht seizoenen lang zijn voetbalschoenen aan bij blauw-zwart. “Club Brugge heb ik verlaten omdat de combinatie tussen mijn studies en het voetbal te zwaar was.”

“De beloften trainden telkens ’s middags en dat viel niet te combineren met mijn school. Op dat moment heb ik voor mijn studies gekozen en zo ben ik bij Zulte Waregem terecht gekomen. Hier trainen de beloften ’s avonds.”

"Droom kwam uit bij de A-kern"
“Ik heb de overgang van de beloften naar de A-kern goed verteerd, ook omdat ik vorig jaar al enkele keren meetrainde. Maar het is uiteraard een enorme aanpassing. Alles gaat veel sneller, er is minder tijd voor controles en de trainingen zijn zwaarder.”

“Toen ik ineens bij de profs zat, was dat toch een droom die uitkwam. Maar ook onwennig, want je kent er niemand. Die mannen hebben al heel wat bewezen, maar ze hebben me goed opgevangen.”

"Uitgroeien tot vaste waarde bij Essevee"
“Ik was zes jaar als ik voor het eerst begon te voetballen bij KSV Sottegem. Ik was zo gek van het spelletje, dat ik met de bal ging slapen. Het zat dus als klein ‘manneke’ al in mij.”

De twintigjarige Van Der Haegen blijft een nuchtere jongeman die weet wat hij wil. “Bij Zulte Waregem geloven ze in mij, ik wil uitgroeien tot een vaste waarde. Naast het voetbal studeer ik ook nog verder.”

“Ik zit in mijn tweede jaar marketing. Die studies kan ik combineren met de sport omdat ik een aangepast lessenrooster heb. Per jaar moet ik maar 45 studiepunten behalen, anders zou het niet haalbaar zijn voor mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties