Reactie Buffel: "Nederlaag zelf gezocht"

Nico Wieme
| 8 reacties
Buffel: "Nederlaag zelf gezocht"
Foto: © SC

Thomas Buffel zocht geen excuses voor de 3-1-nederlaag van Genk bij Lokeren. De flankspeler legde de vinger op de wonde. "Het is altijd hetzelfde liedje met die stilstaande fases."

Nico Wieme vanuit Lokeren

De landskampioen begon goed aan de match op Daknam. Na amper acht minuten bracht Christian Benteke zijn ploeg op voorsprong. Diezelfde Benteke groeide later uit tot de antiheld. "Deze nederlaag hebben we zelf gezocht", vertelde Thomas Buffel. "Midden op het terrein mag je nooit zo'n rode kaart pakken. De trainer had er nog zo op gehamerd. Hij had daarbij het voorbeeld van Elyaniv Barda gegeven. Zo'n tackle hoeft echt niet."

De West-Vlaming gaf toe dat die rode kaart vlak voor de pauze op een wel heel slecht moment viel. "Je weet dat Lokeren na de pauze zal drukken. Al bij al stond onze organisatie goed. Het is typerend dat de Waaslanders uit een hoekschop de 2-1 scoren. Dat is altijd hetzelfde liedje bij ons. Het ligt niet altijd aan concentratieverlies, maar veelal aan de kwaliteit van de hoek- en vrijschoppen die de tegenstanders trappen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties