Gentse burgemeester: "Nu op rechte weg naar nieuw stadion"

Melissa Maes
| 22 reacties
Gentse burgemeester: "Nu op rechte weg naar nieuw stadion"
Foto: © SC

Goed nieuws voor AA Gent, geen enkele werf wordt stilgelegd en er moet voorlopig geen tien miljoen euro schadevergoeding betaald worden. Zullen de Buffalo’s toch volgend voetbalseizoen kunnen spelen in het Arteveldestadion?

Het bouwdossier van het Arteveldestadion sleept al tien jaar aan, maar de laatste jaren kwam er toch wat schot in de zaak over de bouw van het stadion en de omliggende sites. De laatste juridische tegenvaller ontstond eind mei.

Om een lang verhaal kort te maken: aanvankelijk kreeg Besix de bouwopdracht voor het stadion toegezegd, maar Ghelamco nam het project over en ging met een andere firma in zee. Daarvoor eist Besix een schadevergoeding van tien miljoen euro en liet het de werken stilleggen.

Rechter Dirk Vercruysse wees woensdag alle eisen van Besix af. Volgens het vonnis kan enkel een bodemrechter beoordelen of zij de uitvoering van de werken kunnen opeisen. Door de uitspraak blijft de deur wel openstaan voor beroeps- of andere juridische procedures. Toch is dit goed nieuws voor de bouw van het Arteveldestadion en gaan de werken gewoon door.

Ook de Gentse burgemeester is tevreden met de uitspraak. Daniel Termont plaatste het volgende op zijn Twitter: "Gelukkig legt rechter bouw nieuw Arteveldestadion niets in de weg. Nu op rechte weg naar nieuw stadion voor AA Gent. Leve de Buffalo's".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties