Interview Leko: "Lokeren heeft genoeg kwaliteit"

Melissa Maes
| 1 reacties
Leko: "Lokeren heeft genoeg kwaliteit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivan Leko is een gelukkig man. Vorige zaterdag speelde hij voor het eerst dit seizoen de volle negentig minuten en daarbovenop won Lokeren eindelijk nog eens een thuiswedstrijd. "Fysiek ben ik top."

Racing Genk moest afgelopen weekend met lege handen weerkeren naar Limburg. “We speelden een heel sterke wedstrijd tegen de landskampioen. We wisten tien matchen op rij thuis niet te winnen, gelukkig is die vloek nu verbroken”, laat Ivan Leko weten aan onze redactie.

De Kroatische middenvelder werd voor het eerst dit seizoen niet gewisseld. “Ik ben blij dat ik eens niet na een uur van het veld moest. Fysiek ben ik top.” Nochtans is Leko met zijn 33 jaar toch al een vrij ‘oude’ voetballer.

“De dag na de match voelde ik me nog beter dan de avond zelf. In het voetbal vind ik dat gevoel het meest fantastisch, de dag later genieten van de overwinning. Ook voor de fans deed die zege tegen Racing Genk deugd.”

"Enkel pint drinken met Gent-vrienden na een gelijkspel"
Dit weekend staat de verplaatsing naar Gent op het programma. “Ik kijk al uit naar die wedstrijd. AA Gent heeft een goeie ploeg en ze spelen thuis, maar we zijn enorm gemotiveerd. Ook wij hebben kwaliteiten.”

“Daarnaast zie ik ook mijn vrienden Bojan Jorgacevic, Marko Suler, Zlatan Ljubijankic en Mario Baric opnieuw. Of we na de wedstrijd samen een pint gaan pakken? Alleen als die eindigt op een gelijkspel”, lacht Leko.

De middenvelder speelt al jaren in België. Hij begon bij Club Brugge, trok dan naar Beerschot om nu bij Lokeren te spelen. Maar Leko heeft voornamelijk ervaring opgedaan in de Primera Division.

“Ik had enorm veel geluk dat ik na mijn periode bij Hajduk Split naar Malaga kon. Dat was een fantastische ervaring en ik speelde in die tijd tegen de beste spelers van de wereld zoals Raul. Ik werd dankzij mijn prestaties in Spanje ook geselecteerd voor de nationale ploeg van Kroatië.”

Toch is Leko heel gelukkig in België. “Mijn gezin heeft het hier goed. Ik zie België echt als mijn tweede thuis. Ik krijg ook Nederlandse lessen, begrijpen lukt me al goed, maar het zelf spreken nog niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties