Analyse Been tekent ongewild doodvonnis van leermeester Koster

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Been tekent ongewild doodvonnis van leermeester Koster
Foto: © SC

Mario Been heeft er mee voor gezorgd dat zijn goede vriend en leermeester Adrie Koster op de keien wordt gezet. In de aanloop van de topper tussen Club Brugge en RC Genk noemde Been Koster nog 'een geweldig mens'.

Zaterdag waren we getuige van een ongelooflijk boeiende en knotsgekke topper die eindige op een 4-5 overwinning voor RC Genk. Het was de spreekwoordelijke druppel voor het Brugse bestuur dat besloot Adrie Koster de deur te wijzen. Zo heeft Mario Been ongewild een rechtstreeks aandeel in het ontslag van zijn vriend en leermeester.

Vriendschap
Koster had Been immers al als speler onder zich bij Roda JC in 1990. In 1996 was het Adrie Koster die Been een eerste job als assistent-coach bezorgde. Hij nam Been toen op in zijn staf bij Excelsior waar ze gedurende vier jaar samenwerkten en waaruit Been veel leerde. Er groeide een vriendschapsband en Been had uitgebreid contact met Koster toen hij in augustus besliste om in België te komen werken. Hun contacten beperken zich niet enkel tot voetbal maar gaan veel verder. 

Aanvallend voetbal
In de aanloop naar deze wedstrijd vloeide er heel wat inkt omtrent het duel tussen de Nederlandse coaches. Mario Been opende zijn persconferentie zaterdag nog met een reactie hierop. "Er was heel veel te doen omtrent het duel tussen Adrie en mezelf. Wij zijn twee Nederlandse coaches en we hebben allebei heel aanvallend voetbal gebracht, enkel moeten we nog wel aan onze verdediging sleutelen."

Niemand wist dat de gemeende handshake waarmee de Nederlandse oefenmeesters zaterdagavond na de persconferentie afscheid van elkaar namen, eigenlijk het ontslag van Koster inluidde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties