Rapide Lebbeke kan leider Zele niet afstoppen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke kan leider Zele niet afstoppen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tot diep in de wedstrijd heeft Eendracht Zele alles uit de kast moeten halen om Rapide Lebbeke met lege handen huiswaarts te sturen. De snelle en technische wedstrijd had alles van een topper, behalve de doelpunten.

Beide ploegen gingen voluit voor de winst en de thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar. De diepgestuurde Miguel Solis Sanchez knalde onbesuisd over (4’). De bezoekers reageerden direct met een afvallend schot van Michael Mannaerts naast. Aan het kwartier leek de openingstreffer in de maak maar Ahmet Turk poeierde de bal centimeters over de lat. Aan de overzijde moest Bart De Brouwer plat op een vrije trap van Peter De Pauw (17’). Veel over en weer gaand middenveldspel maar geen echte kansen tot kort voor de rust. Kevin Kesteleyn moest goed plat op een poging van de naar binnen draaiende Hamza Amazou (38’). Een voorzet van Soufiane Zahriou in het pak devieerde op lat en paal maar werd nog weggewerkt (41’).

Onmiddellijk na de koffie had De Brouwer beide vuisten nodig op een pegel van De Pauw. Jeroen Scheerlinckx stuurde Maarten Cooreman diep maar zijn poging uit een scherpe hoek ging ruim naast (53’). Amazou bediende de vrijstaande Jamal Charifi maar die kreeg de bal niet onder controle (61’). Jonas De Caluwe kon een voorzet van Lendert Putteman nog net uit de baan koppen (69’). Na mistasten bij Rapide slalomde Amazou door het hart van de verdediging en poeierde het leder op de kruising (73’). Een paar minuten later moest Jeff De Visscher een schuiver van Amazou op de lijn wegwerken. Zele bleef er voor gaan en Kesteleyn kon nog met de vingertoppen een vlam van Michael Michels over de lat tippen (78’). Toen Turk aan de haal ging bereikte hij lateraal Charifi en de thuisploeg mocht juichen (84’). Rapide zocht verwoed naar de gelijkmaker en De Brouwer moest plat op een schot van Glenn Renders (90’). Zele plooide niet en de 28 op 30 was een feit.

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert, El Mousati, Van Acker, De Witte, Michels, Turk (86’ De Graef), Pirelli (54’ De Caluwe), Amazou, Solis Sanchez, Fierens (54’ Charifi)

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, Scheerlinckx, De Visscher, Wauters, Van Driessche, Putteman, De Pauw, Zahriou (81’ Renders), Mannaerts, Cooreman, Van den Abbeele.

Doelpunt:84’ Charifi 1-0

Kaarten: geel: El Mousati, Turk, Charifi, Mannaerts, Kesteleyn, Van Driessche

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties