Toppers en floppers: Speeldag 13

Dirk Pieters
| 46 reacties
Toppers en floppers: Speeldag 13
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op speeldag dertien viel er heel wat te beleven in de eerste klasse. AA Gent haalde zwaar uit, Anderlecht ging onderuit en Westerlo is de nieuwe rode lantaarn. Keuze genoeg voor de toppers en floppers van deze week.

TOPPERS:

Tome Pacovski: Beerschot moet het enkele weken stellen zonder Stijn Stijnen, maar bij de Antwerpse club zit men zeker niet met de handen in het haar. Na zijn schitterende wedstrijd in de Beker van België wist Tome Pacovski ook tegen Bergen de nul te houden. De doelman haalde werkelijk alles uit zijn doel tot groot ongenoegen van sluipschutter Jeremy Perbet.

Igor Vetokele: Cercle Brugge blijft de sensatie van dit seizoen in de hoogste klasse. Met Bob Peeters en het dribbelwonder Rudy had de club al veel bekijks, maar met Vetokele is er nog een topper aan het opstaan. De amper 19-jarige aanvaller speelde een uitstekende wedstrijd tegen leider Anderlecht. Vetokele, die enkele maanden geleden nog bij de beloften van Gent speelde, maakte het Juhasz en Kouyate behoorlijk moeilijk.

Meme Tchité: De aanvaller van Standard kreeg dit seizoen al heel wat kritiek te slikken, maar de spits toonde zich nog eens tegen Club Brugge. Met twee treffers zorgde hij voor de drie punten tegen blauw-zwart. Door de overwinning klimmen de Rouches opnieuw de top zes binnen. Heeft Tchité zijn vizier opnieuw in de goede richting staan?

FLOPPERS

Valery Nahayo: AA Gent verpletterde afgelopen weekend KV Mechelen met 6-2. De hele ploeg speelde op een hoog niveau, maar enkel Valery Nahayo bracht zijn ploeg bijna in de problemen. Met twee dramatische passen zorgde hij voor de twee Mechelse doelpunten. Gelukkig liep het uiteindelijk allemaal goed af voor de Gentse verdediger en maakte zijn ploeg genoeg doelpunten om de drie punten thuis te houden.

Tactiek Mario Been: Racing Genk behaalde in de Champions League een heel knap resultaat tegen Chelsea, maar tegen KV Kortrijk kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een puntenverlies dat we deels mogen aanrekenen aan Mario Been. De oefenmeester veranderde zijn opstelling grondig met Vanden Borre op het middenveld en Benteke opnieuw in de spits. Camus begon uiteindelijk op de bank. Wijzigingen die het team zeker niet ten goede kwamen. Zo kwam Benteke nauwelijks in het spel voor en ook Vanden Borre deed het heel wat minder goed dan tegen Chelsea. Toch mogen we Been niet te hard aanpakken. Ook scheidsrechter Alexandre Boucaut zou een stevige uitbrander mogen krijgen.

Zulte Waregem: We hebben lange tijd niets negatief gezegd over Zulte Waregem, maar deze week kunnen we moeilijk anders. Dramatisch was de wedstrijd zeker niet, maar de club staat heel ver onder zijn waarde geklasseerd. Amper twaalf punten en elf gemaakte doelpunten is veel te weinig voor de kern van Essevee. Aan het begin van het seizoen hadden maar weinig voetbalkenners zo’n zwakke start verwacht.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties