Vier tweedeklassers sluiten akkoord met Belgacom TV

Dirk Pieters
| 168 reacties
Vier tweedeklassers sluiten akkoord met Belgacom TV
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belgacom zal vanaf nu ook wedstrijden uit de tweede klasse uitzenden. Zowel R. Antwerp FC, Waasland-Beveren, AS Eupen en Sporting Charleroi kwamen tot een akkoord.

Gunther Hofmans, de nieuwe grote man op Antwerp, is exact honderd dagen op de Bosuil en pakt uit met een leuke verrassing voor de fans van de oudste club van het land.  De Great Old laat via de website weten dat het een akkoord heeft kunnen afsluiten met niemand minder dan Belgacom TV. Door de nieuwe samenwerking zullen de thuiswedstrijden van Antwerp steeds worden uitgezonden.

Bij stamnummer één zijn ze alvast heel tevreden met het akkoord. "We spreken hier echt over een win-windeal: zij ondersteunen ons project met een professionele omkadering wat betreft tv-beelden, wij geven hen toegang tot de voetbalploeg met de grootste aanhang in Antwerpen en de Kempen," aldus Hofmans.

Bovendien zal Belgacom een hoofdsponsor worden van Antwerp en de jeugd van Antwerp voor de komende drie jaar. Ook met Waasland-Beveren, Charleroi en Eupen is er een overeenkomst bereikt. Het voetbal uit tweede klasse zal dus vanaf nu ook te zien zijn op TV.

"Elke thuiswedstrijd zal met de gekende expertise worden gefilmd, opgenomen in het basisaanbod van Belgacom TV en dus gratis uitgezonden worden op kanaal 11. Zij die de match gemist hebben of graag de hoogtepunten nog eens willen beleven, zullen de samenvattingen kunnen raadplegen. Bovendien zal er in het voorjaar 2012 een wekelijks reality-programma verschijnen die een kijk zal bieden achter de schermen van de Great Old", aldus de website van Antwerp. 

Voor Antwerp zal de thuiswedstrijd tegen Charleroi wellicht het startschot betekenen van het nieuwe partnership. Om de visibiliteit nog meer te verhogen, wordt er momenteel nagedacht om de uitgezonden wedstrijden te verplaatsen, al zal dit niet gebeuren zonder voorafgaand overleg met supporters, omgeving, politie en de tegenpartij.

Ook de andere clubs zijn enorm tevreden met  deze overeenkomst. Wat al een tijdje in de lucht hing is uiteindelijk dan toch werkelijkheid geworden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties